Meer informatie over de proef op de Veluwe

In de maanden september oktober en november 2012 is er in de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten een proef gedaan met het BlauwBlauw systeem.

Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Hieronder meer inhoudelijke informatie over de proef.

Wie organiseert de proef?

De proef met BlauwBlauw wordt georganiseerd door Connexxion Ambulancezorg en de producent van het systeem, Made For Traffic B.V. uit Ermelo.

Het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid zorgt voor de begeleiding van de proef en zal het onderzoek valideren. De proef wordt gefinancierd met bijdragen van de Provincie Gelderland, de gezamenlijke zorgverzekeraars en de beide pilotpartners. Verdere steun wordt verleend door de drie betrokken gemeenten.

Waarom deze proef?

De proef is bedoeld om de werking en de effectiviteit van BlauwBlauw te testen.

Daarvoor zijn in de gemeenten Harderwijk/Ermelo en Putten 40.000 ontvangers verspreid en zijn de ambulances en brandweerauto’s uit deze gemeenten uitgerust met een zender. De zenders activeren de ontvangers van auto’s die zich voor hen bevinden als er zwaailicht en sirene gevoerd wordt. Aan de mensen die een ontvanger hebben gekregen is gevraagd deze in de auto te plaatsen bij voorkeur boven de binnenspiegel op de voorruit. De ontvanger zal als de auto gaat rijden op enig moment een keer knipperen ten teken dat deze actief is. De ontvanger gaat knipperen als achter de auto een ambulance of brandweer met zwaailicht en sirene nadert. Hierdoor kan de automobilist eerder reageren en zorgen voor een vrije doorgang.

Onderzoek

Het NIFV (Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid) is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat de proef begeleidt en de effectiviteit van het systeem analyseert. Om dat laatste goed te kunnen doen heeft het NIFV een enquête opgesteld om zo de ervaringen van automobilisten te kunnen achterhalen. Naast de enquête zijn er voor dat de proef van start is gegaan en tijdens de proef opnames gemaakt van de verkeersbewegingen. Het NIFV zal deze beelden zorgvuldig analyseren.

Gedragsregels

Het NIFV heeft onderzoek gedaan naar reacties bij het tegenkomen van een hulpverleningsvoertuig met zwaailicht en sirene.

Dat onderzoek heeft tien 'gedragsregels' opgeleverd:

  1. Kijk regelmatig in uw spiegels en zorg dat u oplet tijdens het rijden.
  2. Blijf kalm en raak niet in paniek als je een voorrangsvoertuig waarneemt.
  3. Denk na wat u gaat doen en anticipeer tijdig.
  4. Wees voorspelbaar; laat merken dat u het voorrangsvoertuig hebt opgemerkt en geef aan wat u gaat doen.
  5. Maak ruimte zodra het kan.
  6. Blijf rijden en volg uw weg als u geen ruimte kunt maken.
  7. Als er een baan vrij is laat deze dan vrij.
  8. Ga niet plotseling remmen.
  9. Wijk niet uit naar gevaarlijke plaatsen, zoals de berm, en rijd geen kruispunt op bij rood licht.
  10. Overtreed in principe geen verkeersregels.

Wat gebeurt er na de proef?

Na de proef worden de resultaten geanalyseerd door het NIFV. Connexxion en Made For Traffic B.V. beogen een landelijke uitrol van het BlauwBlauw.

De ontvanger kan na de proef gewoon in de auto blijven zitten. Mocht men de ontvanger willen verwijderen dan neemt Made For Traffic B.V. deze graag weer in. Ze kunnen in een enveloppe teruggestuurd worden naar:
Made For Traffic B.V. 
Postbus 3017 
3850 CA Ermelo