Blauwblauw

De gedachte achter BlauwBlauw is dat het zwaailicht in de auto wordt gebracht die vóór een hulpverleningsvoertuig van ambulance, brandweer of politie rijden.

Hulpverleningsvoertuigen zijn voorzien van opvallende optische (zwaailicht) en geluidssignalen (sirene). Desondanks worden ze vaak niet, of pas te laat opgemerkt door de automobilist.

Oorzaken voor het niet of niet op tijd opmerken van een hulpverleningsvoertuig met zwaailicht en sirene zijn onder meer de verbeterde geluidsisolatie van auto's tegen geluid dat van buitenaf komt. Bovendien zijn de geluidsinstallaties in de auto's zelf de laatste decennia sterk verbeterd. Daarnaast hebben automobilisten vaak andere bezigheden tijdens het autorijden zoals; bellen, het bedienen van navigatiesystemen, de smartphone of afleiding door informatie langs de weg (reclameborden, verkeersborden etc.).

De gevolgen van het te laat opmerken van hulpverleningsvoertuigen zijn dagelijks zichtbaar voor de bestuurders van deze voertuigen in de vorm van paniekreacties, onvoorspelbare en onverwachte verkeersbewegingen van de automobilist. Dat veroorzaakt blokkades, vertraging en in sommige gevallen ook materiële schade aan zowel hulpverleningsvoertuigen als aan andere voertuigen. BlauwBlauw wil een oplossing bieden die het probleem bij de wortel aanpakt: de BlauwBlauw-ontvanger brengt het zwaailicht als het ware in de auto dus in het directe blikveld van de bestuurder. Hierdoor wordt het door de automobilist altijd opgemerkt als een hulpverleningsvoertuig van achteren nadert.

Het doel van BlauwBlauw

Het doel van BlauwBlauw is het bevorderen van een soepelere en snellere doorstroming van hulpverleningsvoertuigen tijdens een situatie waarin zwaailicht en sirene wordt gebruikt.

BlauwBlauw wil een bijdrage leveren aan:

  • Het bevorderen van de snelheid en effectiviteit van hulpverlening op de plaats van het ongeval of de calamiteit.
  • Het creëren van een rustiger en veiliger verkeersbeeld in situaties waarin hulpverleningsvoertuigen zwaailicht en sirene voeren voor zowel de hulpdiensten als de overige weggebruikers.
  • Het terugdringen van materiële schade aan hulpverleningsvoertuigen en overige voertuigen.